Pápež privítal stovky vozíčkarov, každého osobitne pozdravil

NETKY.SK • 9 November 2013, 17:15 • 2 min
Pápež privítal stovky vozíčkarov, každého osobitne pozdravil

VATIKÁN - František vyzval ľudí so zdravotným postihnutím, aby si nepripúšťali žiadne pocity hanby za svoj stav a stali sa aktérmi spoločenského života, ako aj života katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Pápež František sa dnes stretol s približne 600 zdravotne postihnutými ľuďmi na mimoriadnej audiencii, kvôli ktorej prispôsobili priestory vatikánskeho auditória pre vozíčkarov.

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi podľa agentúry AP venoval každému návštevníkovi osobitnú pozornosť, vo väčšine prípadov si popri krátkom pozdravení s každým z nich našiel čas aj na objatie či rozhovor.

Pápež v súvislosti so svojím dnešným programom vyjadril znepokojenie z prístupu spoločnosti k zdravotne postihnutým, ktorí sú podľa neho čoraz viac vyčleňovaní z dôvodu pretrvávajúceho spoločenského trendu zabúdania na fyzickú zraniteľnosť človeka.

František vyzval ľudí so zdravotným postihnutím, aby si nepripúšťali žiadne pocity hanby za svoj stav a stali sa aktérmi spoločenského života, ako aj života katolíckej cirkvi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies