Pápež prisľúbil intervenciu vo veci bombového útoku z roku 1994, ktorý sa stal v Argentíne

NETKY.SK • 18 Február 2015, 21:34 • 2 min
Pápež prisľúbil intervenciu vo veci bombového útoku z roku 1994, ktorý sa stal v Argentíne

VATIKÁN - Príbuzní obetí najväčšieho teroristického útoku v Argentíne požiadali dnes pápeža Františka, aby intervenoval za spravodlivé vyriešenie prípadu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Členovia združenia obetí bombového atentátu na židovské centrum v Buenos Aires z roku 1994 krátko pozdravili pápeža, ktorý pochádza z Argentíny, na konci dnešnej generálnej audiencie vo Vatikáne.

 

Ich návšteva sa uskutočnila iba niekoľko hodín pred konaním protestov v argentínskom hlavnom meste ohľadom záhadnej smrti prokurátora, ktorý vyšetroval tento útok. Prokurátor tvrdil, že argentínska prezidentka Cristina Fernándezová a jej spojenci kryli iránskych činiteľov obvinených zo zosnovania atentátu.

 

Líder združenia obetí Sergio Burstein uviedol, že František prisľúbil spraviť všetko, čo je v jeho silách. Pápež, ktorý v roku 1994 pôsobil v Buenos Aires ako pomocný biskup, už predtým vyzval na spravodlivosť pre 85 obetí útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies