Pápež priletel na ostrov, keď tam práve priplávala loď s migrantmi

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 10:18 • 2 min
Pápež priletel na ostrov, keď tam práve priplávala loď s migrantmi

LAMPEDUSA - Pápež František dnes pricestoval na maličký sicílsky ostrov Lampedusa, kde sa má modliť za migrantov stratených na mori, a práve vo chvíľach jeho príchodu sa na pobrežie priplavila ďalšia loď plná Eritrejčanov. Informovala o tom svetová tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

František sa prišiel modliť s tými, čo prežili nebezpečnú plavbu z Afriky, a smútiť nad ľuďmi, ktorí pri takomto pokuse zahynuli. Pápež priletel dnes z Ríma na letisko na Lampeduse a loďou pobrežnej stráže sa odviezol do hlavného prístavu ostrova, kde hodil do mora veniec kvetov na pamiatku migrantov, ktorí prišli o život na svojej púti za lepším životom. František bude neskôr viesť bohoslužbu.

Keď práve pápež pristával na letisku na ostrove, do prístavu priplávala loď vezúca 162 Eritrejčanov. Talianski predstavitelia uviedli, že všetci sú v dobrom stave, iba sú uzimení.

Lampedusa je k Afrike bližšie než talianska pevnina a pre migrantov tajne prevážaných člnmi je to aj hlavné miesto vstupu do Talianska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies