Pápež prijal Renziho a hovoril s ním o problémoch Talianska

NETKY.SK • 14 December 2014, 09:06 • 2 min
Pápež prijal Renziho a hovoril s ním o problémoch Talianska

RÍM - Pápež František včera vo Vatikáne prijal talianskeho premiéra Mattea Renziho a diskutoval s ním o sociálnych a ekonomických problémoch Talianska.

slovakia

left justify in out

Ich schôdzka bola plánovaná dlho vopred, ale zhodou okolností sa uskutočnila len deň po generálnom štrajku, ktorý v piatok paralyzoval Taliansko. Odbory a vláda sa sporia najmä ohľadom tzv. pracovného zákona (známy aj ako Jobs Act), ktorý chce uľahčiť prijímanie a prepúšťanie zamestnancov, ale tiež rozšíriť benefity a služby pre nezamestnaných hľadajúcich prácu. Parlament ho v princípe schválil minulý týždeň, vláda ale musí ešte schváliť dekréty o jeho uplatnení.
      

Podľa tlačovej služby Vatikánu rozhovor pápeža s Renzim sa sústredil na "pretrvávajúce ekonomické a sociálne problémy Talianska, najmä na ich negatívne dôsledky v podobe vysokej nezamestnanosti mladých ľudí". Tá v októbri dosiahla až 43,3 percenta.
      

Podľa tlačovej služby Vatikánu sa pápež v rozhovore s talianskym premiérom zhodol na dôležitosti vzdelania ako "záruky lepšej budúcnosti pre ďalšie generácie".
      

Renzi a pápež František okrem toho vyjadrili veľké znepokojenie nad vyostrovaním konfliktov na Blízkom a Strednom východe.
      

Práve tejto téme bude v nedeľu v Ríme venovaná schôdzka amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho s jeho ruským rezortným kolegom Sergejom Lavrovom. V pondelok sa Kerry v Ríme stretne s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona