Pápež prijal britského astrofyzika Stephena Hawkinga

NETKY.SK • 30 November 2016, 08:43 • 2 min
Pápež prijal britského astrofyzika Stephena Hawkinga

VATIKÁN - Hlava katolíckej cirkvi, pápež František prijal vo Vatikáne ťažko chorého britského astrofyzika Stephena Hawkinga (74), známeho agnostika.

slovakia

left justify in out

Vedec, ktorému ochorenie umožňuje komunikáciu iba cez tzv. jazykový počítač, sa v pondelok zúčastnil v Ríme na podujatí Pápežskej akadémie vied, ktoré sa skončilo dnes.


Informovala o tom tlačová agentúra DPA.


František vyzval pri tejto príležitosti vedcov, aby sa angažovali za budovanie ekologického sveta, pričom zdôraznil, že úloha vedy zasadiť sa za globálnu ekologickú rovnováhu nebola nikdy taká zrejmá ako v súčasnosti. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi pranieroval aktérov svetovej politiky za to, že nechcú počuť varovania vedcov a uprednostňujú namiesto toho ekonomické a technické záujmy. Argentínsky pápež sa už od začiatku pôsobenia na čele cirkvi angažuje za ochranu životného prostredia a proti ničeniu našej planéty samotným človekom.


Stephen Hawking je známy názormi, v zmysle ktorých vníma Boha ako čosi "prebytočné". Boh ako zdôvodnenie vzniku univerza podľa jeho slov nie je potrebný. "Nemožno preukázať, že Boh nejestvuje... Avšak veda robí Boha prebytočným," znie jeden zo známych citátov tohto prominentného britského predstaviteľa agnosticizmu.


Podľa jeho nedávneho vyjadrenia má ľudstvo pred sebou ešte 1000 rokov na Zemi, potom by sa malo presťahovať na inú planétu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona