Pápež príde na historickú návštevu Kórey

NETKY.SK • 10 August 2014, 15:03 • 2 min
Pápež príde na historickú návštevu Kórey

RÍM - Pápež František v stredu príde na historickú návštevu Kórejského polostrova.

slovakia

left justify in out

Súčasťou jeho päťdňového programu bude okrem iného aj veľká omša v centre Soulu za zjednotenie 60 rokov rozdeleného polostrova, stretnutie s obeťami sexuálneho zneužívania zo strany japonských vojakov počas druhej svetovej vojny či stretnutie s rodinami obetí aprílového potopenia trajektu. Špekulovalo sa taktiež, že pápež by mohol svoju prítomnosť v regióne využiť aj na cestu do komunistickej Číny.

 

Súčasný Pontifik bude po takmer 20 rokoch vôbec prvým pápežom, ktorý do oblasti východnej Ázie príde. František upriamil svoju pozornosť na región aj preto, že jeho predchodca Benedikt XVI. juhovýchod Ázie nenavštívil. Ku kresťanstvu sa pritom hlási 30 percent Juhokórejčanov, väčšinu však tvoria evanjelici. Vedenie katolíckej cirkvi navyše koncom júna potvrdilo, že pápež František príde do juhovýchodnej Ázie aj v polovici januára, keď zavíta na Srí Lanku a Filipíny. 

 

Pontifik počas svojich prvých 18 mesiacoch na čele cirkvi zatiaľ vycestoval do Brazílie a na Blízky východ. V júni oznámil zámer vydať sa na svoju prvú cestu v rámci Európy do Albánska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies