Pápež predáva svojho harleya

NETKY.SK • 18 Október 2013, 11:05 • 2 min
Pápež predáva svojho harleya

VATIKÁN - Pápež František sa vzdal motorky Harley Davidson, ktorú dostal v lete ako dar od motorkárov, a venoval ju do aukcie na dobročinné ciele. Výťažok z nej bude venovaný katolíckej dobročinnej organizácii Caritas, ktorá zbiera financie na rekonštrukciu ľudovej jedálne a útulku pre bezdomovcov v Ríme.

slovakia

left justify in out

Model Harley Davidson Road King, ktorý pápež do dražby venoval, sa predáva za 20.000 eur, napísal dnes francúzsky denník Le Figaro. Pápežov najnovší krok nemôže nikoho prekvapiť, keďže neprestáva zdôrazňovať, že kňazi musia byť skromní, čo sa musí týkať aj ich áut. "Cítim bolesť v srdci, keď vidím kňaza v najnovšom modeli (auta)," uviedol pápež nedávno pred rímskymi seminaristami. 

Pápež dostal dve motorky Harley Davidson v júni, keď sa v Ríme konali oslavy 110. výročia založenia tejto americkej značky. Pápež vtedy požehnal niekoľko stoviek fanúšikov motoriek Harley Davidson zhromaždených na Námestí sv. Petra. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona