Pápež pred Veľkou nocou: Násilie nie je liekom pre náš svet

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 15:51 • 2 min
Pápež pred Veľkou nocou: Násilie nie je liekom pre náš svet

VATIKÁN - Pápež František v úvode veľkonočných slávností zopakoval svoju výzvu na mier vo svete.

slovakia

left justify in out

"Násilie nie je liekom pre náš rozvrátený svet," zdôraznil pre dnešné vydanie denníka La Repubblica. "Chcem len ešte dôraznejšie žiadať mier pre tento svet, podrobený obchodníkmi so zbraňami, ktorí zarábajú na krvi mužov a žien," vyhlásil pápež.

 

František dodal, že povinnosťou katolíckej cirkvi by malo byť "stáť pri posledných v rade, marginalizovaných", pričom odsúdenci by nemali byť hodnotení príliš tvrdo, pretože "všetci sme hriešnici, ale Ježiš nám svojim milosrdenstvom odpustí".

 

Dnes dopoludnia odslúžil pápež v Bazilike sv. Petra spolu s početnými kňazmi tradičnú omšu svätenia olejov, ktorou sa začali obrady počas Zeleného štvrtka. Medzi hlavnými spoluslúžiacimi pri oltári nad hrobom svätého apoštola Petra bol aj kardinál Jozef Tomko, informoval Vatikánsky rozhlas.

 

Popoludní navštívi František väznicu v mestečku Paliano juhovýchodne od Ríma, kde bude s tamojšími väzňami sláviť pamiatku Pánovej večere a umyje nohy dvanástim z nich. Obrad umývania nôh pripomína Ježišovo gesto voči apoštolom a je prejavom pokory.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona