Pápež poslal Kiskovi telegram, požehnal slovenský národ

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 12:13 • 2 min
Pápež poslal Kiskovi telegram, požehnal slovenský národ

BRATISLAVA - Pápež František poslal pri príležitosti sviatku sv. Cyrila a Metoda prezidentovi Andrejovi Kiskovi telegram. Svätý Otec v telegrame vyjadril srdečné blahoprianie všetkým občanom Slovenskej republiky, informoval agentúru SITA Martin Lipták z Kancelárie prezidenta.

slovakia

left justify in out

„Prosím Pána, aby posilňoval úsilie každého človeka na ceste budovania solidárnej a bratskej spoločnosti, ktorá prejavuje úctu a pomoc tým najnúdznejším ľuďom. Preto vzývam hojnosť Božích požehnaní na Vašu Excelenciu, na vedúcich činiteľov ako i na celý slovenský národ,“ napísal pápež.

 

Štátny sviatok príchodu Cyrila a Metoda si pripomíname na Slovensku 5. júla. V roku 863 cisár Michal III. bratov poslal ako vierozvestcov na Veľkú Moravu. Pre toto poslanie zostavili slovanské písmo (hlaholiku) a preložili do staroslovienčiny liturgické a biblické texty.

 

Okrem hlásania evanjelia pripravovali mladých mužov na kňazstvo. Kiska sa s pápežom Františkom stretol aj osobne. V apríli prezidenta Svätý Otec prijal na audiencii. Vtedy sa slovenská hlava štátu s pápežom rozprávala o úlohe cirkvi ako inštitúcie, ale aj viere. Stretnutie s pápežom neskôr Kiska označil za silný zážitok. "Išla z neho nesmierna pokora a ľudskosť," povedal vtedy Kiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies