Pápež pokrstil v Sixtínskej kaplnke 34 novorodencov

NETKY.SK • 7 Január 2018, 14:27 • 2 min
Pápež pokrstil v Sixtínskej kaplnke 34 novorodencov

VATIKÁN - Tridsaťštyri novorodencov pokrstil v nedeľu v Sixtínskej kaplnke pápež František pri príležitosti každoročného katolíckeho sviatku Krstu Krista Pána, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dovedna 18 dievčat a 16 chlapcov - deti zamestnancov Vatikánu - prijalo sviatosť, ktorá formálne znamená ich prijatie do radov katolíckej cirkvi.

 

Omšu spojenú s krstom celebroval František naproti monumentálnej Michelangelovej freske Posledný súd, ktorá vyplňuje čelnú stenu kaplnky.

 

V rámci obradu, prerušovaného plačom bábätiek, predniesol pápež spamäti homíliu v taliančine a povedal matkám: "Ak sú hladné, nadojčite ich. Nebojte sa, nakŕmte ich."

 

Kľúčovým bodom ceremónie bol samotný akt krstu, keď František pokropil hlavy detí vodou. Niektoré dojčatá pritom spali, niektoré boli ticho, a niektoré zase plakali, opisuje DPA.

 

Pápež rodičom povedal, že teraz stoja pred úlohou odovzdať svoju katolícku vieru svojim deťom, pričom zdôraznil, že práve rodina je tým miestom, kde sa to má udiať.

 

"Odovzdávanie viery sa dá robiť jedine v 'dialekte', v domáckej reči: v dialekte rodiny, v dialekte otca a mamy, starého otca a starej mamy," povedal František, ako ho citoval Vatikánsky rozhlas.

 

"Ak chýba táto domácka reč, ak sa doma medzi rodičmi nehovorí rečou lásky, odovzdávanie viery nie je také ľahké, nebude sa to dať," podčiarkol podľa stanice Radio Vaticana pápež.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona