Pápež podporil Svetový deň Zeme neohlásenou návštevou jedného z rímskych parkov

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 06:51 • 2 min
Pápež podporil Svetový deň Zeme neohlásenou návštevou jedného z rímskych parkov

RÍM - Pápež František učinil dnes neohlásenú návštevu jedného z hlavných parkov Ríma za účelom podporiť Svetový deň Zeme, ktorý oficiálne pripadá na 22. apríla. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež, ktorý napísal i encykliku kritizujúcu drancovanie životného prostredia a prírodných zdrojov Zeme, a to často na úkor chudobných, zašiel do parku Villa Borghese plného ľudí na nedeľnej prechádzke.

 

Pápež sa objavil na pódiu po boku talianskeho kňaza, ktorý kritizuje neapolské zločinecké gangy za ich systematické vysýpanie toxického odpadu na tamojšiu poľnohospodársku pôdu v rámci ilegálnych lukratívnych aktivít slúžiacich však často zákonnému podnikaniu. Pápež zúčastnenému publiku povedal, že peniaze sa stali bohom "v strede sveta".

V súčasnosti patrí 22. apríl medzi najuznávanejšie a najpopulárnejšie podujatia na záchranu Zeme. Vo svete ho slávia milióny ľudí vo vyše 180 krajinách. Podujatia pri príležitosti Svetového dňa Zeme na úrovni celého sveta pripravuje a organizuje mimovládna organizácia Earth Day Network (EDN).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona