Pápež plánuje navštíviť bývalý koncentračný tábor Auschwitz

NETKY.SK • 9 November 2015, 19:00 • 2 min
Pápež plánuje navštíviť bývalý koncentračný tábor Auschwitz

VATIKÁN - Pápež František sa počas svojej júlovej návštevy Poľska plánuje zastaviť aj v bývalom nacistickom koncentračnom tábore Auschwitz, ktorý sa nachádza neďaleko Krakova, uviedol dnes poľský prezident Andrzej Duda.

slovakia

left justify in out

Po audiencii u pápeža vo Vatikáne Duda novinárom povedal, že František má v Poľsku v pláne navštíviť mesto Čenstochová, kde nacisti 4. septembra 1939 zavraždili najmenej 227 poľských civilistov. Okrem toho sa pápež chce podľa Dudu "pomodliť v Auschwitzi", napísala agentúra DPA.


Vatikán podrobnosti z programe pápežovej plánovanej cesty do Poľska neuviedol. Doposiaľ zverejnil len informáciu, že František navštívi mesto Krakov, kde budú 25.-31. júla prebiehať Svetové dni mládeže - stretnutie mladých katolíkov, ktoré sa každé tri roky koná v rôznych svetových mestách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona