Pápež oznámil celosvetový deň modlitieb za mier v Sýrii

NETKY.SK • 1 September 2013, 15:17 • 2 min
Pápež oznámil celosvetový deň modlitieb za mier v Sýrii

VATIKÁN - Najvyšší pontifex požiadal katolíkov žijúcich na celom svete, aby sa v sobotu 7. septembra večer modlili za mier v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Pápež František vyzval dnes medzinárodné spoločenstvo, aby sa konflikt v Sýrii snažilo vyriešiť cestou rokovaní, a zároveň oznámil, že 7. septembra bude viesť celosvetový deň modlitieb za mier v tejto blízkovýchodnej krajine. Z rímskeho Námestia sv. Petra o tom informovala agentúra Reuters.

František odsúdil použitie chemických zbraní, z ktorého západné mocnosti obviňujú ozbrojené zložky sýrskej vlády, a dodal: "už nikdy viac vojnu". 

Spojené štáty a Francúzsko zvažujú, že na chemický útok odpovedia vojenskou akciou proti Damasku.

Najvyšší pontifex požiadal 1,2 miliardy katolíkov žijúcich na celom svete, aby sa v sobotu 7. septembra večer modlili za mier v Sýrii - on sám bude vtedy viesť vo Vatikáne špeciálne bohoslužby.

Zároveň vyzval aj ostatných kresťanov, príslušníkov iných cirkví a všetkých ľudí "dobrej vôle", aby sa hocijakou formou, aká im bude vyhovovať, k tejto katolíckej iniciatíve 7. septembra pripojili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies