Pápež označil rehoľníčky zabité v Jemene za mučeníčky modernej doby

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 14:05 • 2 min
Pápež označil rehoľníčky zabité v Jemene za mučeníčky modernej doby

VATIKÁN - Pápež František dnes vo svojom tradičnom príhovore k veriacim označil štyri rehoľníčky zabité pri útoku v Jemene za "mučeníčky modernej doby a obete ľahostajnosti".

slovakia

left justify in out

František vyhlásil, že príslušníčky rehole Sestier Matky Terezy obetovali svoju krv za cirkev, pričom nie sú len obeťou útočníkov, ale "aj ľahostajnosti globalizácie".

 

Rehoľníčky boli medzi 16 obeťami piatkového útoku v jemenskom Adene, keď skupina útočníkov prepadla hospic pre starých ľudí vedený práve členkami rehole založenej legendárnou Matkou Terezou. Dve z rehoľníčok pochádzali z Rwandy, tretia bola Keňanka a štvrtá bola z Indie.

 

Pápež v príhovore ocenil ekumenický projekt, v rámci ktorého sa do Európy dostane postupne 1000 obzvlášť ohrozených utečencov z táborov v Libanone, Maroku a Etiópii. Prvých 100 migrantov v rámci tejto iniciatívy dorazilo do Ríma vo februári. Pápež tento počin označil za konkrétny prejav oddanosti mieru a životu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona