Pápež označil kňazov zneužívajúcich deti za "nástroj satana"

NETKY.SK • 24 Február 2019, 12:00 • 2 min
Pápež označil kňazov zneužívajúcich deti za "nástroj satana"

VATIKÁN - Pápež František prirovnal v nedeľu sexuálne zneužívanie detí k obetovaniu ľudí.

slovakia

left justify in out

Urobil tak na záver štvordňového summitu predsedov biskupských konferencií z celého sveta venovaného prevencii pohlavného zneužívania duchovnými a ochrane detí, ktorý sa konal vo Vatikáne.

 

"Naša práca nám opäť raz pripomína, že mor sexuálneho zneužívania maloletých je — a z historického hľadiska vždy bol — rozšíreným javom vo všetkých kultúrach a spoločnostiach. Pripomína mi to kruté náboženské praktiky... obetovania ľudských bytostí, neraz detí, pri pohanských obradoch," povedal pápež na záver konferencie, ktorú otvoril výzvou na realizáciu "konkrétnych krokov" v boji proti zneužívaniu detí kňazmi.

 

Kňazov, ktorí zneužívajú deti, označil pápež František za "nástroj satana" a povedal, že prípady zneužívania, ktoré sa týkajú detí, "nemožno ničím ospravedlniť".

 

Pápež František zvolal viac ako 100 predsedov biskupských konferencií z celého sveta na krízový summit o zneužívaní detí v rámci cirkvi, počas ktorého zazneli aj svedecké výpovede samotných obetí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies