Pápež osobne nariadil vyšetrovanie prípadu zneužívania detí kňazmi v Španielsku

NETKY.SK • 25 November 2014, 21:52 • 2 min
Pápež osobne nariadil vyšetrovanie prípadu zneužívania detí kňazmi v Španielsku

VATIKÁN - Pápež František dnes povedal, že osobne nariadil vyšetrovanie prípadu pohlavného zneužívania maloletých kňazmi v Španielsku, lebo si myslí, že pravda by sa nemala tajiť. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s uvedeným prípadom zatkli v španielskej Granade troch katolíckych kňazov a jedného laika. Pápež sa o kauze dozvedel z listu, v ktorom mu nemenovaný muž opísal, ako sa v mladosti, keď pôsobil ako miništrant, stal obeťou pohlavného zneužívania.

 

"Prečítal som si ho. Zavolal som tomu človeku a povedal som mu, aby hneď na druhý deň išiel za biskupom. Potom som tomu biskupovi napísal list a nariadil som mu, aby začal vyšetrovanie," odpovedal pápež na otázku španielskeho novinára na palube lietadla, ktorým sa dnes vrátil do Vatikánu z francúzskeho Štrasburgu, kde vystúpil s prejavom pred poslancami Európskeho parlamentu.

 

"Prijatie tej správy bolo pre mňa bolestivé, veľmi bolestivé, ale pravda je pravda a my by sme ju nemali tajiť," dodal pápež.

 

Podľa agentúry Reuters nie je jasné, kedy pápež, ktorý bol zvolený v marci roku 2013, list dostal. Španielsky minister vnútra Jorge Fernández Díaz na tlačovej konferencii povedal, že vyšetrovanie v juhošpanielskej provincii Granada sa začalo "pred nejakým časom", avšak ďalšie informácie o prípade novinárom neposkytol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies