Pápež opäť vyzval na medzinárodnú pomoc v boji proti ebole

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:57 • 2 min
Pápež opäť vyzval na medzinárodnú pomoc v boji proti ebole

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes na medzinárodnú pomoc v boji proti smrtiacemu vírusu ebola v Afrike. Hlava katolíckej cirkvi apelovala na 30.000 účastníkov pravidelnej týždennej audiencie, aby sa modlili za obete tejto choroby, ktorá si v západnej Afrike vyžiadala už 2793 životov.

slovakia

left justify in out

Ide už o druhú príležitosť za uplynulých niekoľko dní, keď pápež František poukázal na znepokojenie v súvislosti s ebolou a vyzval na medzinárodnú pomoc pri starostlivosti o postihnutých týmto ochorením, pripomína agentúra AP. 
     

Podobnú výzvu adresoval František aj v utorok počas stretnutia s ghanskými biskupmi.
     

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v súčasnosti eviduje 5762 nakazených, z ktorých 2793 zomrelo, pričom úmrtnosť u hospitalizovaných pacientov dosahuje úroveň 70 percent. 
     

Podľa expertov však počet prípadov rastie geometrickým radom a ak sa situácia nezlepší, nebudú počas nasledujúcich mesiacov týždenne pribúdať len stovky, ale tisíce ďalších chorých a mŕtvych. Nové prípady sa pritom objavujú aj v oblastiach, kde sa ebola doteraz nevyskytla - napríklad v niektorých častiach Guiney.     

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies