Pápež opakovane vyzval na dialóg na Ukrajine

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 14:16 • 2 min
Pápež opakovane vyzval na dialóg na Ukrajine

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes na nové rokovania o riešení krízy na Ukrajine. Po tradičnej modlitbe Anjel Pána sa hlava katolíckej cirkvi vyznala, že ho násilie v tejto krajine napĺňa smútkom.

slovakia

left justify in out

"Obnovujem svoju jasnú výzvu všetkým zainteresovaným stranám, aby prekonali napätie a trpezlivo sa snažili o dialóg a mier," citoval Vatikánsky rozhlas slová pápeža, ktoré odzneli pred desiatkami tisícok veriacich.
      

Mierový apel adresoval pápež František aj Stredoafrickej republike, v ktorej v uplynulých dňoch došlo k eskalácii násilia medzi kresťanmi a islamistickými polovojenskými oddielmi.
      

Najvyšší katolícky predstaviteľ pripomenul dnešný Svetový deň sociálnych komunikačných prostriedkov na tému Komunikácia v službách kultúry stretnutia. 
      

Zdôraznil, že komunikačné prostriedky môžu zvýrazniť zmysel pre jednotu rodiny, solidaritu a angažovanosť za dôstojnejší život pre všetkých. Zároveň všetkých vyzval, aby sa modlili za skutočné uplatnenie komunikácie v tomto duchu, za jej pôsobenie na báze vzájomného rešpektu a vzájomného počúvania medzi ľuďmi, komunitami a národmi.
      

Átrium Auly Pavla VI. vo Vatikáne bolo ešte v sobotu dejiskom stretnutia pápeža Františka s 500 deťmi z periférií Neapola a Ríma.
      

Detskí účastníci podujatia pod názvom Nádvorie detí, ktoré zorganizovala Pápežská rada pre kultúru v spolupráci s talianskymi železnicami, dorazili špeciálnym "detským vlakom. Školáci v rámci didakticko-kultúrneho kurzu navštívili nielen Vatikán a rímske Koloseum, ale aj Katakomby sv. Januára v Neapole a Katakomby sv. Priscilly v Ríme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies