Pápež odvolal veliteľa Švajčiarskej gardy

NETKY.SK • 3 December 2014, 16:24 • 2 min
Pápež odvolal veliteľa Švajčiarskej gardy

VATIKÁN - Pápež František odvolal veliteľa Pápežskej švajčiarskej gardy, ktorý zastával túto pozíciu od roku 2008. Oznámila to dnes agentúra DPA sa odvolaním sa na oficiálne vatikánske noviny L'Osservatore Romano.

slovakia

left justify in out

"Svätý Otec rozhodol, že plukovník Daniel Rudolf Anrig, veliteľ Pápežskej švajčiarskej gardy, odíde z funkcie 31. januára 2015," oznámil vatikánsky denník na prvej strane. 

 

V uvedenom termíne uplynie podľa novín doba, na ktorú plukovníkovi Anrigovi predĺžili riadny päťročný mandát. Vatikán uvoľnenie šéfa švajčiarskej gardy bližšie nevysvetlil.

 

Podľa denníka Il Messaggero pápež František svojím rozhodnutím signalizoval svojim spolupracovníkom, že "by si želal menej striktnú vojenskú jednotku s menej obsedantným režimom, než presadzoval plukovník Anrig". Príslušníci gardy boli údajne nespokojní s tvrdou disciplínou, ktorú od nich vyžadoval doterajší veliteľ. 

 

Meno nového šéfa gardy oficiálne nie je známe. Podľa denníka Il Messaggero sa ním však zrejme stane doterajší Anrigov zástupca Christoph Graf.

 

Stodvadsaťčlenná Pápežská švajčiarska garda s charakteristickými uniformami v renesančnom štýle dohliada na bezpečnosť hlavy katolíckej cirkvi od roku 1506.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona