Pápež odsúdil utrpenie v dôsledku vojen a terorizmu

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 12:17 • 2 min
Pápež odsúdil utrpenie v dôsledku vojen a terorizmu

VATIKÁN - Pápež František požehnal dnes palmové listy a olivové ratolesti na Námestí sv. Petra kde pri príležitosti Kvetnej nedele celebroval omšu, ktorou otvoril predveľkonočný Svätý týždeň.

slovakia

left justify in out

Na Kvetnú nedeľu si kresťania pripomínajú slávnostný príchod Krista do Jeruzalema, po ktorom ho však čakala smrť na kríži, pretože vtedajšie úrady odmietli rozhodnúť o jeho osude.

 

Pápež počas kázne pri príležitosti Kvetnej nedele odsúdil utrpenie vo svete a modlil sa za tých, ktorí sú v dnešnom svete obeťami otroctva a za tých, ktorí "trpia v dôsledku vojen a terorizmu, v dôsledku ozbrojených záujmov, ktoré sa neštítia násilia".

 

Oslavy pri príležitosti Kvetnej nedele sa začali slávnostným sprievodom pápeža s kardinálmi uprostred davu zhromaždeného na Námestí sv. Petra vo Vatikáne. Pápež sa prešiel cez koridor lemovaný palmovými listami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies