Pápež odsúdil útoky v Pakistane, Austrálii a Jemene

NETKY.SK • 17 December 2014, 13:56 • 2 min
Pápež odsúdil útoky v Pakistane, Austrálii a Jemene

VATIKÁN - Pápež František dnes odsúdil "neľudské teroristické činy" v Austrálii, Pakistane a Jemene a s ľuďmi prítomnými na obvyklej stredajšej audiencii sa modlil, aby sa násilnícki militanti "obrátili" k mieru.

slovakia

left justify in out

V príhovore pápež veriacich na Námestí sv. Petra vyzval, aby sa v tichosti pomodlili za obete teroristických útokov, ich rodiny, ale aj za páchateľov, aby "Boh vstúpil do sŕdc tých, ktorí sa nezastavili ani pred deťmi". 
     

Pri útoku komanda fundamentalistického hnutia Taliban na štátnu vojenskú školu v pakistanskom Pešávare zahynulo v utorok najmenej 141 ľudí, väčšinou detí a tínedžerov. Vyše 16 hodín trvajúca rukojemnícka dráma v austrálskom Sydney, kde islamista Man Haron Monis zadržiaval v kaviarni skupinu ľudí, si v utorok vyžiadala tri obete na životoch. Ďalších najmenej 25 ľudí prišlo o život tiež v utorok v jemenskej provincii Bajdá pri výbuchu dvoch náloží nastražených v autách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies