Pápež odsúdil útok v Sýrii, vyzval na mier aj v ďalších krajinách

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 13:43 • 2 min
Pápež odsúdil útok v Sýrii, vyzval na mier aj v ďalších krajinách

VATIKÁN - Katolíci musia mať vieru, aby čelili nepriazni osudu, vyhlásil dnes pápež František k desaťtisícom veriacich na Námestí svätého Petra vo Vatikáne počas omše Zmŕtvychvstania Pána, po ktorej predniesol veľkonočné posolstvo Urbi et Orbi (Mestu a svetu).

slovakia

left justify in out

"V tejto zemi bolesti, tragédií, uprostred toľkých katastrof nám viera vo vzkrieseného Krista dáva zmysel," povedal pápež.

 

Tradične však nekáže počas omše na Veľkonočnú nedeľu. Svoje úvahy odhalí v posolstve Urbi et orbi, poznamenala agentúra AP.

 

František vo svojom improvizovanom prejave uviedol, že v sobotu telefonoval s istým chorým mužom a povedal mu, že pre jeho chorobu neexistuje "žiadne vysvetlenie". Ale pripomenul mu, že aj Ježiš musel trpieť na kríži.

 

"Nikto sa nás nepýta, či sme spokojní s tým, čo sa deje na svete. Ste pripravení niesť tento kríž?" pýtal sa pápež. Veľká noc je podľa jeho slov "viac než oslava s množstvom kvetov". Svoj prejav zakončil prosbou: "Keď dnes pôjdete domov, zopakujte si: Kristus vstal z mŕtvych."

 

Keď František dokončil svoju kázeň, spustil sa silný dážď, poznamenala agentúra DPA.

 

Po omši pápež nasadol do svojho papamobilu a zdravil ľudí na námestí. Potom predniesol svoje veľkonočné posolstvo Urbi et Orbi. Odsúdil sobotňajší bombový útok na konvoj autobusov s evakuantmi čakajúci na vstup do sýrskeho mesta Aleppo, ktorý si vyžiadal 112 mŕtvych.

 

"Včera došlo k najnovšiemu opovrhnutiahodnému útoku na utekajúcich utečencov," povedal František. Vyzval na mier aj v iných vojnou spustošených krajinách, podporil dialóg vo svojej rodnej Latinskej Amerike, spomenul obete terorizmu, vojny, represívnych režimov, hladomor a vyjadril nesúhlas s nezamestnanosťou mladých ľudí v Európe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies