Pápež odsúdil náboženský fundamentalizmus

NETKY.SK • 12 Január 2015, 12:04 • 2 min
Pápež odsúdil náboženský fundamentalizmus

VATIKÁN - Pápež František odsúdil dnes náboženský fundamentalizmus, ktorý inšpiroval minulotýždňové masakry v Paríži, ako aj pokračujúci konflikt na Blízkom východe s tým, že útočníci boli opantaní "deviantnými formami náboženstva", ktoré využívajú Boha iba ako zámienku na masové vraždenie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež vo svojom výročnom prejave k zahraničnej politike pred vatikánskymi veľvyslancami zároveň vyzval na jednomyseľnú reakciu medzinárodného spoločenstva s cieľom ukončiť tento "fundamentalistický terorizmus". Apeloval predovšetkým na moslimských lídrov, aby odsúdili extrémistické interpretácie ich viery, ktoré sa usilujú ospravedlniť takéto násilie.
      

Minulotýždňové útoky v Paríži sú podľa Františka výsledkom "kultúry na jedno použitie", v ktorej sú otvorene zavrhované ľudské bytosti aj Boh.
      

"Náboženský fundamentalizmus ešte predtým, ako eliminuje ľudské bytosti páchaním ohavného zabíjania, eliminuje samotného Boha tým, že ho premení na obyčajnú ideologickú zámienku," uviedol pápež František.
      

Teroristické útoky na satirický týždenník Charlie Hebdo a kóšer potraviny v Paríži si minulý týždeň vyžiadali dovedna 17 obetí. Majú ich na svedomí traja teroristi, po ich pravdepodobných komplicoch sa naďalej pátra. Týždenník Charlie Hebdo opakovane zverejňoval karikatúry proroka Mohameda, ale i predstaviteľov ďalších náboženstiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies