Pápež odovzdal Ratzingerovu cenu teológom z Nemecka a Británie

NETKY.SK • 27 Október 2013, 11:15 • 2 min
Pápež odovzdal Ratzingerovu cenu teológom z Nemecka a Británie

VATIKÁN - Ocenenie, považované za akúsi Nobelovu cenu za teológiu, udeľuje od roku 2011 vatikánska Nadácia Josepha Ratzingera - Benedikta XVI.

slovakia

left justify in out

Nemecký teológ Christian Schaller a jeho britský kolega Richard A. Burridge si dnes vo Vatikáne prevzali z rúk pápeža Františka Ratzingerovu cenu dotovanú sumou 50.000 eur.

Ocenenie, považované za akúsi Nobelovu cenu za teológiu, udeľuje od roku 2011 vatikánska Nadácia Josepha Ratzingera - Benedikta XVI.

Informáciu priniesla tlačová agentúra APA.

Prvým z laureátom je nemecký laik a teológ Christian Schaller (46), docent dogmatickej teológie a vicerektor Inštitútu pápeža Benedikta XVI. v Regensburgu.

Druhým sa v osobe Richarda A. Burridgea (58) stal po prvý raz nekatolícky teológ, anglikánsky kňaz a dekan King’s College v Londýne.

Pápež František zablahoželal obom laureátom aj v mene emeritného pápeža a v príhovore v Klementínskej sále Apoštolského paláca ocenil dielo svojho predchodcu na svätopeterskom stolci.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies