Pápež obedoval s rodinami sýrskych utečencov, ktoré priviezol z Grécka

NETKY.SK • 11 August 2016, 17:03 • 2 min
Pápež obedoval s rodinami sýrskych utečencov, ktoré priviezol z Grécka

VATIKÁN - Pápež František si dnes sadol na obed za spoločný stôl so sýrskymi utečeneckými rodinami, ktoré v posledných mesiacoch letecky dopravil z Grécka do Ríma. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Pápež navštívil v apríli grécky ostrov Lesbos plný utečencov a urobil prekvapujúce gesto solidarity - 12 utečencov z tábora vzal pri návrate do Vatikánu do svojho lietadla a ponúkol im útočisko v Ríme. Po nich nasledovalo v júni ďalších deväť utečencov.


Dvadsaťjeden utečencov dostalo pozvanie na obed do pápežskej rezidencie Santa Marta, aby stolovali spoločne s Františkom a ďalšími predstaviteľmi Vatikánu, vrátane dvoch príslušníkov vatikánskej polície, ktorí sprevádzali Sýrčanov na ceste z Lesbosu. Uviedol to vo vyhlásení hovorca Vatikánu Greg Burke.


"Dospelí aj deti mali príležitosť rozprávať sa s pápežom Františkom o začiatku svojho nového života v Taliansku. Deti dali pápežovi zbierku svojich kresieb a on im zasa venoval hračky a ďalšie dary," napísal Burke.


O utečencov sa stará Komunita svätého Egídia - katolícka mimovládna organizácia, ktorá má vlastný systém prepravy leteckými mostami a ktorá lietadlami vozí z Libanonu Sýrčanov aj Iračanov vyhnaných z domovov bojmi.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona