Pápež navštívi v máji Fátimu na 100. výročie zjavenia Panny Márie

NETKY.SK • 16 December 2016, 07:35 • 2 min
Pápež navštívi v máji Fátimu na 100. výročie zjavenia Panny Márie

LISABON - Pápež František navštívi na budúci rok pútnické miesto vo Fátime v Portugalsku, kde sa pred sto rokmi - 13. mája 1917 - zjavila trom malým deťom Panna Mária. Oznámili to vo štvrtok portugalskí predstaviľtelia. Uviedli, že pápež navštívi mesto Fátima v dňoch 12. a 13. mája 2017.

slovakia

left justify in out

Panna Mária sa pastierom zjavila prvýkrát 13. mája, ale výročné oslavy sa zvyčajne začínajú polnočnou omšou a procesiou so sviečkami v predchádzajúci deň.

František sa stane štvrtým pápežom, ktorý Fátimu navštívi. Pred ním tam bol v roku 2010 pápež Benedikt XVI., ktorý súčasne navštívil mestá Lisabon a Porto. Podobne ako francúzske Lurdy, aj portugalskú Fátimu navštevuje každoročne veľa ľudí. Podľa odhadu portugalských úradov tam každý rok príde okolo šesť miliónov ľudí. Fátima leží 150 kilometrov na sever od Lisabonu.

Portugalské deti uviedli, že sa im Panna Mária vo Fátime zjavila v roku 1917 spolu šesťkrát, od mája do októbra, a zverila im tri posolstvá. Prvé predpovedalo koniec prvej svetovej vojny a začiatok druhej svetovej vojny, druhé nárast moci a následný pád sovietskeho komunizmu. V roku 2000 Vatikán odhalil dlhoočakávané tretie posolstvo, ktoré podľa neho predpovedalo pokus o atentát na pápeža Jána Pavla II. vo Vatikáne dňa 13. mája 1981.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies