Pápež navštívi rodnú Argentínu až v roku 2016

NETKY.SK • 7 November 2014, 15:07 • 2 min
Pápež navštívi rodnú Argentínu až v roku 2016

VATIKÁN - Pápež František navštívi svoju rodnú Argentínu v roku 2016. Pontifik to potvrdil členke delegácie argentínskej ľudskoprávnej organizácie Matky z Plaza de Mayo, ktorá sa vo štvrtok s hlavou katolíckej cirkvi vo Vatikáne stretla.

slovakia

left justify in out

Organizácia, ktorú založili matky detí unesených počas vojenskej diktatúry v 70. rokoch, s pontifikom hovorili o ďalšom úsilí nájsť zmiznuté deti. František juhoamerický región už navštívil minulý rok. Vtedy prišiel do Brazílie, najväčšej katolíckej krajiny na svete. Susednú Argentínu sa však do jeho programu nepodarilo vtesnať. Vatikán oficiálne nepotvrdil pápežove slová, keďže zahraničné návštevy oznamuje iba niekoľko mesiacov vopred.

 

František, syn talianskych rodičov, si ihneď po svojom minuloročnom zvolení za v poradí 266. hlavu katolíckej cirkvi získal srdcia veriacich po celom svete svojím otvoreným prístupom a odmietaním životného štýlu, ktorý k pontifikátu tradične patrí. Bývalý kardinál Buenos Aires katolíckych duchovných vyzýva na zrieknutie sa luxusu, na priamy kontakt s veriacimi a pomoc ľuďom v núdzi. Nástupca Benedikta XVI. sa stal vôbec prvým juhoamerickým pápežom a taktiež prvým vyvoleným spomedzi rádu jezuitov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona