Pápež navštívi Manilu a Leyte

NETKY.SK • 15 Január 2015, 07:16 • 2 min
Pápež navštívi Manilu a Leyte

KOLOMBO - Pápež František vo štvrtok odletel zo Srí Lanky na Filipíny, ktoré privítali hlavu katolíckej cirkvi naposledy v roku 1995.

slovakia

left justify in out

Počas pobytu trvajúceho do pondelka by mal okrem hlavného mesta Manila navštíviť aj ostrov Leyte a stretnúť sa s tamojšími obyvateľmi postihnutými ničivým tajfúnom Haiyan z novembra 2013. Na rozdiel od prevažne budhistickej Srí Lanky, kde Františka hostili v uplynulých dňoch, sa na Filipínach väčšina obyvateľov hlási k rímskokatolíckej viere a predstavujú najľudnatejšiu katolícku krajinu v Ázii. Pápeža tak budú vítať obrovské davy ľudí a očakáva sa, že nedeľňajšia omša pod holým nebom v Manile priláka rekordných šesť miliónov veriacich. Filipínska vláda vyhlásila pri príležitosti návštevy celoštátne voľno a v rámci bezpečnostných opatrení plánuje zmobilizovať až 50 000 policajtov a vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies