Pápež nariadil stiahnutie svojej sochy z Buenos Aires

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 17:54 • 2 min
Pápež nariadil stiahnutie svojej sochy z Buenos Aires

RÍM - Pápež František nariadil okamžité odstránenie svojej sochy zo záhrady v okolí katedrály v Buenos Aires. Bývalý kardinál argentínskeho hlavného mesta sa telefonicky spojil s tamojším vedením cirkvi a v súlade s jeho odporom ku kultu osobnosti požiadal o stiahnutie jeho podobizne v životnej veľkosti.

slovakia

left justify in out

Tú osadili pred desiatimi dňami a hneď sa stala populárnou medzi jeho krajanmi. František známy svojim skromným životným štýlom však takúto poctu odmietol a rovnako negatívne sa stavia aj k plánom tamojšej katolíckej cirkvi postaviť múzeum, kde by vystavili niektoré jeho osobné veci z čias keď ešte bol kardinálom Buenos Aires Jorgem Mariom Bergogliom, informuje portál britského denníka Daily Telegraph.

František, syn talianskych rodičov, si ihneď po svojom marcovom zvolení za v poradí 266. hlavu katolíckej cirkvi získal srdcia veriacich po celom svete svojím otvoreným prístupom a odmietaním životného štýlu, ktorý k pontifikátu tradične patrí. Nástupca Benedikta XVI. sa stal vôbec prvým juhoamerickým pápežom a taktiež prvým vyvoleným spomedzi rádu jezuitov. Práve na kontinent, kde sa nachádza najviac katolíkov, by mal po prvý raz ako pápež prísť v koncom júla. Na známe podujatie Svetový deň mládeže by do brazílskeho Ria de Janiero malo podľa organizátorov zavítať 1,5 milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies