Pápež na Zelený štvrtok umyl nohy 12 väzňom

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 09:22 • 2 min
Pápež na Zelený štvrtok umyl nohy 12 väzňom

RÍM - Pápež František prijal včera dary od väzňov počas návštevy väznice v mestečku Paliano juhovýchodne od Ríma, ktorú uskutočnil pri príležitosti Zeleného štvrtka. Väzni darovali pápežovi kôš s cukinou z vlastnej zeleninovej záhrady, biely vlnený plášť, drevený kríž a koláče.

slovakia

left justify in out

František potom v rámci obradov Zeleného štvrtka slúžil omšu, počas ktorej umyl nohy 12 väzňom. Ide o symbolické gesto pokory, keďže kresťania veria, že Ježiš Kristus počas Poslednej večere umyl nohy svojim apoštolom.

Medzi 12 väzňami bol aj moslim, ktorý konvertoval na kresťanstvo, a tri ženy. Moslim bude pokrstený v júni, oznámil Vatikán.

Dvaja z väzňov, ktorým pápež umyl nohy, si odpykávajú doživotný trest. Ďalší by sa mali dostať na slobodu v rokoch 2019-2073.

Vo väznici v Paliane sú väznení prevažne bývalí členovia mafie, ktorí sa dali na spoluprácu s úradmi výmenou za zníženie trestu. K 1. aprílu bolo v zariadení 70 väzňov.

Vo  štvrtok dopoludnia odslúžil pápež vo vatikánskej Bazilike sv. Petra spolu s početnými kňazmi tradičnú omšu svätenia olejov, ktorou sa obrady Zeleného štvrtka začali.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies