Pápež: Na záchranu bánk sa nájdu nehorázne peniaze, pre ľudí nie

NETKY.SK • 6 November 2016, 09:41 • 2 min
Pápež: Na záchranu bánk sa nájdu nehorázne peniaze, pre ľudí nie

VATIKÁN - Pápež František v sobotu adresoval kritiku vládam a svetovým inštitúciám za "nehorázne" obnosy peňazí, ktoré vedia nájsť na zachraňovanie bánk, pričom na trpiacich ľudí, vrátane migrantov zomierajúcich pri pokusoch preplávať Stredozemné more, sa nevynakladajú ani zlomky podobných súm. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež túto politiku nazval "bankrotom ľudskosti". Svoju reč predniesol na stretnutí s medzinárodnou skupinou, ktorú tvorili environmentalisti, predstavitelia odborových hnutí a aktivisti. V hľadisku sedel aj bývalý uruguajský prezident José Mujica, známy ako ochranca chudobných.


"Keď v dnešnom svete banka čelí bankrotu, okamžite sa nájdu škandalózne vysoké sumy na jej záchranu," povedal František, podľa ktorého na záchranu "trpiacich bratov" sa vyčleňujú neporovnateľne menšie finančné prostriedky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona