Pápež na sviatok vierozvestcov nepríde, posiela svojho legáta

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:55 • 2 min
Pápež na sviatok vierozvestcov nepríde, posiela svojho legáta

BRATISLAVA - Svätý otec František vymenoval svojho mimoriadneho vyslanca - pápežského legáta, ktorý sa zúčastní na vyvrcholení osláv 1 150. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie 5. júla 2013 v Nitre.

slovakia

left justify in out

Stal sa ním emeritný prefekt Kongregácie pre inštitúty zasväteného života a spoločnosti apoštolského života slovinský kardinál Franc Rodé. Súčasťou pápežskej delegácie budú aj ďalší dvaja cirkevní predstavitelia, ktorých mená budú zverejnené týždeň pred 5. júlom. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Konferencie biskupov Slovenska Jozef Kováčik. Biskupi pozvali ešte Benedikta XVI. do Bratislavy, Nitry, Žiliny a Prešova v súvislosti s jubilejným rokom svätých Cyrila a Metoda.

V Nitre vyvrcholia celonárodné cyrilo-metodské oslavy na sviatok Cyrila a Metoda, ktorý si pripomína 5. júla. Očakáva sa účasť najvyšších cirkevných a štátnych predstaviteľov. Pred vyvrcholením Jubilejného roka bude od 2. do 4. júla v Nitre aj plenárne zasadnutie Konferencie biskupov Slovenska. 

Nová hlava Katolíckej cirkvi dostala už pozvanie na návštevu od slovenských biskupov. „Môžem potvrdiť, že Konferencia biskupov Slovenska poslala pozvanie na návštevu Svätému Otcovi začiatkom apríla,“ povedal pre agentúru SITA hovorca KBS Jozef Kováčik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona