Pápež na otázku o Trumpovi: Zaujíma ma len vplyv politikov na chudobných

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:44 • 2 min
Pápež na otázku o Trumpovi: Zaujíma ma len vplyv politikov na chudobných

VATIKÁN - Pápež František odmietol v dnes zverejnenom interview vyjadriť osobný názor na novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa a povedal, že ho zaujímajú len dôsledky rozhodnutí zvolených politikov na chudobných ľudí.

slovakia

left justify in out

Na otázku talianskeho denníka La Repubblica, čo si František myslí o realitnom magnátovi, ktorého v utorok 8. novembra zvolili za amerického prezidenta, argentínsky pápež odpovedal:

 

"Nevynášam súdy o ľuďoch a politikoch, chcem len vedieť, aké utrpenie spôsobuje ich konanie chudobným a vylúčeným (na okraj spoločnosti)."

 

František ďalej povedal, že najväčšie obavy má teraz o utečencov a migrantov. Podľa tlačovej agentúry Reuters vyhlásil: "Musíme zbúrať múry, ktoré rozdeľujú."

 

Tento rok už skôr pápež povedal, že Trumpov postoj k prisťahovalectvu "nie je kresťanský". Mal tým na mysli Trumpov sľub vyslovený počas predvolebnej prezidentskej kampane, že postaví na americko-mexickej hranici múr, aby zastavil nelegálnych migrantov.

 

Hovorca pápeža neskôr uviedol, že nešlo o osobný útok. Najvyššie postavený diplomat Vatikánu zaželal v stredu 9. novembra Trumpovi veľa šťastia pri výkone úradu a vyhlásil, že sa bude modliť za "osvietenie" novozvoleného prezidenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona