Pápež na Kvetnú nedeľu vyzval mladých, aby sa nenechali umlčať

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 13:50 • 2 min
Pápež na Kvetnú nedeľu vyzval mladých, aby sa nenechali umlčať

VATIKÁN - Pápež František vyzval v nedeľu mladých ľudí, aby sa nenechali umlčať, aby ich hlasy bolo počuť, keď starší ľudia a vodcovia mlčia, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápežovo posolstvo prišlo pri príležitosti slávenia predveľkonočnej Kvetnej nedele a krátko po tom, ako katolícka mládež oznámila Vatikánu, že chce transparentnejšiu a autentickejšiu katolícku cirkev. Zároveň tiež len deň po tom, ako v Spojených štátoch a po celom svete mladí protestovali proti násilu páchanému strelnými zbraňami.

 

František povedal, že "pokušenie umlčať mladých vždy existovalo" a dodal, že spôsobov, ako udržať mládež v tichosti, zastaviť ich od toho, aby do vecí zasahovali a pošliapať ich sny, je mnoho. Mládeži odkázal: "Máte to v sebe, aby ste kričali", keď "my starší ľudia a vodcovia, často skazení, mlčíme".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona