Pápež: Musíme Európe pomôcť omladnúť

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 09:40 • 2 min
Pápež: Musíme Európe pomôcť omladnúť

RÍM - Pápež František kritizoval dnes Európu za to, že začína byť "unavená", pretože pôrodnosť na starom kontinente klesá a čoraz viac mladých ľudí ani nepracuje, ani neštuduje, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež svoje kritické slová predniesol počas návštevy rímskej baziliky - domova Spolku svätého Egídia, ktorého členovia dobrovoľne pomáhajú seniorom, prisťahovalcom a iným znevýhodneným skupinám.

 

Podľa Františka Európa neraz "odhadzuje" starých ľudí, ktorých ako "už nepotrebných" odsúva na vedľajšiu koľaj, ako aj mladých, ktorým nevie zabezpečiť prácu.

 

"Musíme jej (Európe) pomôcť omladnúť" a znovu objaviť svoje korene, povedal o ekonomickou krízou sužovanej Európe pápež František.

 

 Jeho predchodcovia Benedikt XVI. a Ján Pavol II. často vyhlasovali, že západná Európa zabudla na svoje kresťanské korene a prepadla konzumnému spôsobu života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona