Pápež menoval za rektora Biblika jezuitu slovenského pôvodu

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 12:54 • 2 min
Pápež menoval za rektora Biblika jezuitu slovenského pôvodu

BRATISLAVA - Svätý Otec František menoval jezuitu Michaela Kolarčíka, ktorý má slovenský pôvod, za rektora Pápežského biblického inštitútu (Biblikum) v Ríme.

slovakia

left justify in out

Biblikum je špičková katolícka univerzita pre skúmanie Svätého písma. Do trojročného funkčného obdobia nastúpi 17. septembra. Michael Kolarčík sa narodil v roku 1950 v Britskej Kolumbii. Popri iných jazykoch ovláda aj slovenčinu. Je Kanaďan slovenského pôvodu, jeho rodičia sa do Kanady prisťahovali zo Spiša. Agentúru SITA o tom informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

 

Michael Kolarčík je členom anglofónnej kanadskej jezuitskej provincie Canada Anglica. Od roku 1989, keď dosiahol doktorát na Bibliku, je profesorom Teologickej fakulty na Regis College v rámci Torontskej univerzity. Ako hosťujúci profesor vyučoval okrem iného aj na teologických fakultách Spoločnosti Ježišovej v Bratislave a Nairobi. Jeho odbornou doménou je biblická exegéza Starého zákona, najmä žalmov a múdroslovných kníh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies