Pápež menoval do čela pontifikálnej akadémie britskú sociologičku

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 17:11 • 2 min
Pápež menoval do čela pontifikálnej akadémie britskú sociologičku

VATIKÁN - Pápež František menoval ženu, 71-ročnú britskú sociologičku Margaret Scotfordovú Archerovú, aby viedla pontifikálnu Akadémiu sociálnych vied. Oznámil to dnes Vatikán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Associated Press ide o najvyššiu funkciu obsadenú ženou, ktorú menoval pápež František od svojho nástupu do funkcie. Zverovať ženám významnejšie úlohy v cirkvi je jednou z jeho priorít.
      

Archerová vystrieda vo funkcii inú ženu, Mary Ann Gledonovú, ktorú menoval pápež Ján Pavol II.  Gledonová je profesorkou práv na Harvardskej univerzite a bývalou americkou veľvyslankyňou vo Vatikáne.
      

Archerová je riaditeľkou centra sociálnej ontológie (náuky o podstate bytia) na škole Ecole Polytechnique Federale vo švajčiarskom  Lausanne. Predtým pôsobila dlhé roky na univerzite v britskom Warwicku.
      

Členkou pontifikálnej akadémie je od roku 1994, dodala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies