Pápež kvôli búrke skrátil návštevu východnej časti Filipín

NETKY.SK • 17 Január 2015, 08:55 • 2 min
Pápež kvôli búrke skrátil návštevu východnej časti Filipín

MANILA - Kvôli tropickej búrke pápež František skrátil dnes návštevu východnej časti Filipín, ktorú v novembri 2013 postihol ničivý tajfún Haiyan, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pápež pri letisku v pobrežnom meste Tacloban slúžil omšu. Ľuďom, ktorí prežili ničivý tajfún, odkázal, že Ježiš ich nikdy neopustil. "Mnohí z vás prišli o všetko. Neviem, čo vám mám povedať, ale Pán vie, čo vám má povedať," uviedol František.
      

Agentúra DPA pripomenula, že tajfún Haiyan zanechal za sebou vyše 7300 mŕtvych a nezvestných, zmietol vyše milión domov a zničil kľúčovú infraštruktúru. Podľa agentúry AP sa pri letisku zhromaždilo približne 150.000 veriacich. Po omši sa pápež presunul do katedrály v meste Palo a bez zvyčajných obradov prekvapenému davu povedal, že musí odísť skôr.
      

"Všetkým sa vám ospravedlňujem. Som z toho smutný, naozaj zarmútený," povedal František. Vysvetlil, že piloti mu oznámili, že počasie sa ešte viac zhorší.
      

Lietadlo pápeža bezpečne dopravilo do metropoly Manila, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies