Pápež kritizoval členov mafie, ktorí sa označujú za kresťanov

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 18:16 • 2 min
Pápež kritizoval členov mafie, ktorí sa označujú za kresťanov

VATIKÁN - Pápež František v stredu odkázal členom mafie v Taliansku, kde mnohí chodia do kostola a otvorene uctievajú Boha, že sa nemôžu nazývať kresťanmi, pretože "vo svojich dušiach nosia smrť".

slovakia

left justify in out

Pápež to povedal počas svojej pravidelnej generálnej audiencie ľuďom zhromaždeným na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

"Po príklad nemusíme chodiť ďaleko: porozmýšľajme o tom, čo sa deje priamo tu doma (v Taliansku)," uviedol pápež, keď všeobecne hovoril o "falošných kresťanoch", ktorí sú morálne skazení, hoci sa tvária ako počestní.

 

"A čo takzvaní kresťanskí mafiáni? Nemajú v sebe nič kresťanského. Nazývajú sa kresťanmi, ale vo svojich dušiach nosia smrť, ktorú spôsobujú ostatným," citovala pápeža agentúra Reuters. Mnoho členov organizovaných zločineckých skupín v Taliansku, ako je sicílska Cosa Nostra či kalábrijská 'Ndrangheta, sa považuje za súčasť náboženskej skupiny pripomínajúcej sektu. Najmä v menších mestách na juhu krajiny sa zúčastňujú na katolíckych sviatostiach, pravidelne navštevujú kostol a v niektorých prípadoch im pri páchaní trestnej činnosti pomáhajú i duchovní.

 

Mesto Oppido Mamertina v Kalábrii sa v roku 2014 postaralo o rozruch, keď sa miestni obyvatelia počas tradičnej náboženskej procesie odklonili zo svojej trasy a prešli popri dome miestneho mafiánskeho bossa. V uplynulých rokoch 'Ndrangheta predstihla Cosu Nostru ako najobávanejšia a najbohatšia zločinecká skupina v Taliansku, ktorej väčšina peňazí pochádza z obchodovania s drogami. Svoje aktivity má tiež v zahraničí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies