Pápež: Kresťania dlhujú ospravedlnenie gejom i ďalším marginalizovaným

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 10:07 • 2 min
Pápež: Kresťania dlhujú ospravedlnenie gejom i ďalším marginalizovaným

VATIKÁN - Pápež František pripomenul veriacim, že by sa mali homosexuálom i ďalším ublíženým ľuďom ospravedlniť a požiadať ich o odpustenie.

slovakia

left justify in out

Počas improvizovanej tlačovej konferencie pri návrate z návštevy v Arménsku pápež pred novinármi zopakoval svoju vetu: "Kto som, aby som súdil".

 

Dodal, že kresťania by sa mali po streľbe v nočnom gay klube v Orlande na americkej Floride ospravedlniť a žiadať odpustenie od homosexuálov, ale aj od chudobných, zneužívaných žien, či detí nútených pracovať i za "toľko zbraní" a za zlyhanie v prípade rodín čeliacich rozvodu alebo zápasiacich s inými problémami.

 

Kresťania musia žiadať odpustenie za mnohé, vyhlásil pápež, pričom zdôraznil, že diskriminácia homosexuálov je len jednou z mnohých otázok. Priznal, že časť tejto komunity sa vyznačuje demonštratívnym správaním, ktoré ostatným môže veľmi prekážať.

 

Pokiaľ ide o homofóbiu, pápež odkázal na katechizmus, ktorý učí, že homosexuáli "by nemali byť diskriminovaní, ale rešpektovaní a v oblasti pastorácie sprevádzaní". "Ľudia, ktorí prejavujú dobrú vôľu a hľadajú Boha", uviedol pápež o homosexuáloch a dodal: "Kto sme, aby sme ich súdili," pripomínajúc výrok zo svojej prvej tlačovej konferencie na palube lietadla počas návratu z Ria de Janeiro v lete roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies