Pápež je pripravený pomôcť Bezákovi, ale Bezák sa musí zmeniť

NETKY.SK • 12 November 2015, 16:54 • 2 min
Pápež je pripravený pomôcť Bezákovi, ale Bezák sa musí zmeniť

BRATISLAVA – Svätý Otec František je pripravený pomôcť odvolanému trnavskému arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi, ale východisko závisí podľa pápeža od samotného Bezáka.

slovakia

left justify in out

Takéto stanovisko dnes oznámil pápež František slovenským biskupom na stretnutí v Ríme, ktorí sú tam na ceste Ad limina apostolorum. Tému podľa informácií agentúry SITA otvoril bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Z rozhovoru vyplynulo, že bez zmeny postoja odvolaného arcibiskupa nie je možné jeho situáciu vyriešiť.


Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy v júli 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. V máji štátny sekretariát Svätej stolice vydal stanovisko, podľa ktorého na odvolanie Bezáka nebol potrebný dekrét, ako tvrdil český kardinál Miloslav Vlk. Bezák bol odvolaný podľa Vatikánu po dôkladnom skúmaní a objektívnom posúdení všetkých dostupných súčastí, zvlášť tých, ktoré sa objavili v priebehu apoštolskej vizitácie uskutočnenej v Trnavskej arcidiecéze na prelome mesiacov január a február 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies