Pápež jasne vyjadril svoj názor. Ľudstvo je šampiónom vo vedení vojen

NETKY.SK • 18 Február 2022, 20:17 • 2 min
Pápež jasne vyjadril svoj názor. Ľudstvo je šampiónom vo vedení vojen

VATIKÁN – Pápež František v piatok skritizoval „úzky vzťah ľudstva k vojne“ a vyjadril poľutovanie nad „hrozivým vetrom“ na prahu východnej Európy v súvislosti s napätím medzi Ruskom a jeho prozápadným susedom Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

„Máme silné sklony viesť vojny, a to je tragické,“ vyhlásil 85-ročný pápež na zasadnutí Kongregácie pre východné cirkvi vo Vatikáne, informovala tlačová agentúra AFP. „Ľudstvo, ktoré sa pýši tým, že napreduje vo vede, v myslení a v mnohých ďalších krásnych veciach, zaostáva v udržiavaní mieru. Naopak, je šampiónom vo vedení vojny,“ povedal pápež.

 

img

 

„Stepami východnej Európy veje hrozivý vietor, horia zápalné šnúry, spúšťa sa streľba zo zbraní, pričom srdcia chudobných a nevinných sužuje mráz,“ vyjadril sa pápež. „Mnohí dúfali, že hlad ľudstva po vojne bude už v treťom tisícročí utíšený, ale zdá sa, že stále tápeme v tme,“ dodal.

 

Možno vás zaujme: Situácia na východe Ukrajiny sa zhoršuje, uviedol Putin



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies