Pápež František: Zaujímam sa o chudobných, ale nie som komunista

NETKY.SK • 28 Október 2014, 17:20 • 2 min
Pápež František: Zaujímam sa o chudobných, ale nie som komunista

VATIKÁN - Pápež František dnes podporil chudobných ľudí sveta v boji za pozemky, bývanie a práva na prácu. Snažil sa pritom vyvrátiť tvrdenia, že jeho záujem o chudobných z neho robí "komunistu".

slovakia

left justify in out

Hlava katolíckej cirkvi to uviedla počas audiencie na Svetovom stretnutí ľudových hnutí vo Vatikáne, píše agentúra DPA.
     

Podujatie predstavuje organizácie radových ľudí bojujúcich za farmárov bez vlastnej pôdy, za bezdomovcov, nezamestnaných či inak znevýhodnené skupiny obyvateľstva.
     

"Je zvláštne, že keď hovorím o týchto záležitostiach, niektorí ma považujú za komunistu," uviedol pápež, podľa ktorého každý potrebuje zamestnanie a strechu nad hlavou.
     

"Láska k chudobným je podstatou evanjelia. Pozemok, bývanie a práca, za ktoré bojujete, sú posvätným právom. Požadovať ich je sociálnou doktrínou cirkvi," povedal František prítomným.
     

Pápež argentínskeho pôvodu je dlhodobým kritikom bezuzdného kapitalizmu. V priebehu dneška sa má v rámci podujatia stretnúť s bolívijským ľavicovým prezidentom Evom Moralesom, ktorý vystúpi s prejavom. František zároveň potvrdil, že pripravuje encykliku o environmentálnych otázkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies