Pápež František začal v Gruzínsku svoju trojdňovú cestu po Zakaukazsku

NETKY.SK • 1 Október 2016, 06:36 • 2 min
Pápež František začal v Gruzínsku svoju trojdňovú cestu po Zakaukazsku

TBILISI - Pápež František pricestoval dnes do Gruzínska, kde sa začína jeho trojdňová cesta po tejto krajine a susednom Azerbajdžane.

slovakia

left justify in out

Počas cesty sa pápež stretne s politickými a náboženskými predstaviteľmi oboch krajín. Na svojom webovom serveri o tom informovala rozhlasová stanica Slobodná Európa (RFE/RL).

 

Františka privítali v gruzínskom hlavnom meste Tbilisi prezident Giorgi Margvelašvili a najvyšší predstaviteľ pravoslávnej cirkvi v Gruzínsku patriarcha Ilia II. Pápež následne zamieril na súkromné stretnutie s hlavou štátu v prezidentskom paláci.

 

František mal dnes na programe aj účasť na modlitbách za mier v chráme chaldejskokatolíckej cirkvi v Tbilisi po boku čelných predstaviteľov Asýrskej cirkvi Východu. Pápež mal podľa očakávaní vystúpiť aj s výzvou za mier v Sýrii a Iraku, kde sú kresťania vystavení útokom a vyháňaní zo svojich domovov islamskými extrémistami.

 

František sa v nedeľu presunie do azerbajdžanskej metropoly Baku, kde odslúži svätú omšu v saleziánmi spravovanom Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Neskôr navštívi pamätník obetí padlých v boji za nezávislosť Azerbajdžanu a stretne sa s vládnymi činiteľmi.

 

Jeho návšteva Azerbajdžanu sa zavŕši sériou medzináboženských stretnutí vrátane schôdzky so šejkom moslimov žijúcich na Kaukaze, ktorá sa bude konať v Baku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona