Pápež František vyzval veriacich, aby neboli ľahostajní k utrpeniu detí

NETKY.SK • 25 December 2016, 09:25 • 2 min
Pápež František vyzval veriacich, aby neboli ľahostajní k utrpeniu detí

VATIKÁN - Pápež František pri príležitosti celebrovania sobotňajšej polnočnej omše vo vatikánskej Bazilike sv. Petra apeloval na veriacich, aby prijali výzvu dieťaťa z "válova", ako aj detí súčasného sveta, z ktorých mnohé trpia.

slovakia

left justify in out

"Prijmime výzvu detí, ktorým nie je umožnené narodiť sa, detí, ktoré plačú, pretože nikto neutíši ich hlad, detí, ktoré nemajú v rukách hračky, ale zbrane," povedal pápež.

Pápež v homílii vyzval veriacich, aby sa zamysleli nad tým, ako mnohé z dnešných detí nemôžu pokojne spať v kolískach milované svojimi rodičmi tak, ako bol Ježiš. Namiesto toho trpia v "špinavých válovoch, ktoré pohlcujú dôstojnosť".

Okrem toho sa František obrátil najmä na Európanov, aby boli pohostinnejší k utečencom, a pripomenul im, že aj Ježiš bol migrant. Zároveň odsúdil márnotratnosť bohatých v časoch, keď deti a chudobní zomierajú od hladu.

Pápež tiež vyzval veriacich, aby nepodliehali komercializácii Vianoc a namiesto darčekov sa radšej zaujímali o tých, ktorí sa ocitli na okraji spoločnosti. Materializmus "si nás tieto Vianoce vzal za rukojemníkov. Musíme sa vymaniť z jeho zajatia," povedal pápež František.

Oslavy narodenia Ježiša Krista budú pokračovať aj dnes tradičným apoštolským požehnaním Urbi et Orbi (Mestu a svetu), ktoré František prednesie na poludnie z ústredného balkóna na priečelí Baziliky sv. Petra.

















 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies