Pápež František vyzval na posilnenie úlohy žien v cirkvi

NETKY.SK • 25 Január 2014, 18:37 • 2 min
Pápež František vyzval na posilnenie úlohy žien v cirkvi

VATIKÁN - Podľa Františka môžu ženy obohatiť cirkev, spoločnosť i profesijnú sféru svojimi špecifickými danosťami, ako sú mimoriadna senzitivita a jemnosť.

slovakia

left justify in out

Pápež František vyzval dnes na posilnenie úlohy žien v rámci katolíckej cirkvi a na ich výraznejšiu angažovanosť vo verejnom i pracovnom živote, oznámila agentúra AP.

V tomto zmysle sa vyjadril počas audiencie vo Vatikáne, na ktorej prijal asi tri stovky účastníčok kongresu katolíckeho združenia talianskych žien.

"Bolo pre mňa potešujúce zistenie, že sa mnoho žien podieľa na niektorých pastoračných úlohách spolu s kňazmi ... a dúfam, že sa priestor pre citlivejšiu a výraznejšiu prítomnosť žien v cirkvi ešte rozšíri,"
citoval pápežove slová Vatikánsky rozhlas.

Podľa Františka môžu ženy obohatiť cirkev, spoločnosť i profesijnú sféru svojimi špecifickými danosťami, ako sú mimoriadna senzitivita a jemnosť.

Súčasne ale pripomenul nevyhnutnosť skĺbenia verejných úloh žien s ich nezastupiteľným postavením v rodine a domácnosti pri budovaní solídnych morálnych princípov a odovzdávaní viery budúcim generáciám.

František preto vyzval ženy, aby riešili dilemu svojej aktívnej prítomnosti vo verejnej sfére i v rodine za pomoci duchovného rozlišovania a vytrvalej modlitby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies