Pápež František vyzval mafiu, aby prestala konať zlo

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 07:23 • 2 min
Pápež František vyzval mafiu, aby prestala konať zlo

VATIKÁN - Pápež František sa dnes pomodlil za obete mafie a vyzval mafiánov na zmenu správania sa. Stalo sa tak v modlitbovej pobožnosti za nevinné obete mafie vo farnosti sv. Gregora VII. neďaleko Vatikánu, informoval tamojší rozhlas.

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi vyjadril svoju blízkosť všetkým pozostalým obetí mafie, ktorých 842 mien, vrátane 80 detských, zaznelo v rámci obradu. Súčasne požehnal pozostalým.
      

Na aktérov organizovaného zločinu apeloval so slovami: "Prosím vás, zmeňte svoj život, obráťte sa, prestaňte páchať zlo! Modlíme sa za vás: Obráťte sa! Prosím na kolenách. Je to pre vaše dobro. Tento život, ktorý teraz žijete, neprináša potešenie, neprináša radosť, neprinesie vám šťastie. Moc, peniaze, ktoré teraz máte z toľkých špinavých obchodov, z toľkých mafiánskych zločinov, sú zakrvavené peniaze, je to zakrvavená moc. Nebudete si to môcť preniesť do ďalšieho života. Obráťte sa! Ešte je čas neskončiť v pekle. To vás čaká, ak pôjdete ďalej touto cestou. Mali ste otca a mamu, pomyslite na nich. Zaplačte trochu a obráťte sa!"
      

Prvý jarný deň je v Taliansku od roku 1996 pamätným dňom nevinných obetí mafie a dňom angažovania sa v boji proti organizovanému zločinu. Každý rok sa hlavné podujatie v tejto súvislosti koná v inom meste krajiny. Dnešná modlitbová vigília sa konala v predvečer sobotňajšieho devätnásteho ročníka podujatia v mestečku Latina v Laziu, na ktorom sa očakáva 15-tisíc účastníkov, vrátane stoviek blízkych obetí tohto druhu násilia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies