Pápež František vyzval Európanov, aby znovuobjavili svoju identitu

NETKY.SK • 9 Január 2017, 14:37 • 2 min
Pápež František vyzval Európanov, aby znovuobjavili svoju identitu

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes Európu, ktorá podľa neho čelí prílevu utečencov, odchodu Británie z EÚ a "samovražednému šialenstvu" nábožensky motivovaného násilia, aby znovu objavila svoju identitu.

slovakia

left justify in out

Svoj dnešný zahraničnopolitický príhovor k veľvyslancom akreditovaným vo Vatikáne venoval pápež myšlienkam mieru v čase, keď svet sužuje masová migrácia, ekonomická stagnácia a extrémistický terorizmus.

 

František zároveň vyzdvihol niektoré európske národy, že vítajú migrantov s otvorenou náručou a zároveň bojujú proti chudobe a iným spoločenským neduhom, ktoré stoja pri zrode fundamentalistického násilia.

 

Pápež Európu vyzval, aby v roku, keď si pripomína 60. výročie podpísania Rímskych zmlúv, ktoré sú jednými zo základných dokumentov EÚ, znovu objavila svoje ideály: "Utváranie budúcnosti si vyžaduje návrat ku koreňom," povedal veľvyslancom pápež František.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona