Pápež František vyzval členov mafie, aby prestali zneužívať ostatných

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 16:00 • 2 min
Pápež František vyzval členov mafie, aby prestali zneužívať ostatných

VATIKÁN - Pápež František vo svojej kázni na Námestí sv. Petra vo Vatikáne vyzdvihol dnes boj kňaza Giuseppeho Puglisiho, ktorého pred 20 rokmi zastrelili členovia zločineckého gangu, a zároveň vyzval členov mafie, aby prestali zneužívať ľudí na svoje zločinecké aktivity.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi odsúdil prostitúciu, do ktorej zločinecké skupiny nútia dievčatá a ženy. František podľa agentúry AP apeloval na mafiánov, aby zmenili svoje spôsoby. Výzvu im adresoval iba deň po tom, ako si Vatikán blahorečením uctil talianskeho katolíckeho duchovného Giuseppeho Puglisiho, ktorý sa preslávil kázňami proti mafii a ktorého napokon zavraždili členovia zločineckého gangu výstrelom do tyla pred jeho bydliskom 15. septembra 1993. Stalo sa tak niekoľko mesiacov po tom, čo vtedajší pápež Ján Pavol II. navštívil Sicíliu a vyzval kňazov, aby zhromaždili rady veriacich proti organizovanému zločinu.

František povedal dnes veriacim, že Puglisiho zabili preto, lebo sa usiloval robiť všetko na ochranu mladých ľudí pred lákadlami vstupu do služieb mafie. Ako ďalej František povedal, cíti bolesť zakaždým, keď myslí na všetkých tých ľudí zneužívaných organizovaným zločinom.

Vatikánska Kongregácia pre blahorečenie a svätorečenie uznala Puglisiho vlani ako mučeníka, ktorého zavraždili z nenávisti voči viere. Sobotňajšie blahorečenie Puglisiho v Palerme bolo posledným oficiálnym krokom v procese pred jeho prípadným vyhlásením katolíckou cirkvou za svätého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona