Pápež František vyzval bojujúce strany v Sudáne na dialóg

NETKY.SK • 23 Apríl 2023, 19:30 • 2 min
Pápež František vyzval bojujúce strany v Sudáne na dialóg

VATIKÁN - Pápež František v nedeľu vyzval na dialóg medzi bojujúcimi stranami v Sudáne. Tam prebiehajú už viac ako týždeň krvavé boje.

slovakia

left justify in out

Pápež František v nedeľu vyzval na dialóg medzi bojujúcimi stranami v Sudáne, v ktorom už viac ako týždeň prebiehajú krvavé boje. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

"Žiaľ, situácia v Sudáne je naďalej vážna. Preto znovu vyzývam, aby bolo násilie čo najskôr zastavené a aby bol obnovený dialóg," povedal pápež počas pravidelných nedeľných modlitieb na Námestí svätého Petra vo Vatikáne. "Pozývam všetkých, aby sa modlili za našich sudánskych bratov a sestry," dodal.

 

Boje medzi sudánskou armádoupolovojenským zoskupením Síl rýchlej podpory (RSF), ktoré sa sústreďujú najmä na metropolu Chartúm, prebiehajú od 15. apríla. Podľa odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pri nich zahynulo už najmenej 413 ľudí. Viaceré krajiny vrátane Francúzska, Talianska, Turecka a Spojených štátov sa v súčasnosti snažia z tejto konfliktom sužovanej africkej krajiny evakuovať svojich občanov, pripomína AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies